header lsn 02

HELP ONS IN ECUADOR IN CORONA TIJD - DONEER

In de maanden maart, april en mei was er een enorme vloedgolf van coronapatienten in Guayaquil, waarbij vele jonge en oude mensen zijn overleden. Ook waren veel mensen van de ene op de andere dag hun inkomsten kwijt door het instellen van de avondklok. Hierdoor is onze stichting begonnen met het uitdelen van voedselpakketten.

Op dit moment lijken de gevallen met Covid19 weer toe te nemen. Na maanden van weinig tot geen patienten komen nu de eerste gevallen weer in het ziekenhuis. Alle bedden voor coronaviruspatienten zijn nu vol zowel op de verpleegafdeling als op de intensive care. Sinds 1 week zijn dus de maatregelen ook hier weer aangescherpt: geen sport, geen feestjes, weinig mensen in winkels, restaurants gedeeltelijk gesloten. Scholen en sporten is sinds februari al niet toegestaan.

In het medisch centrum van de Fundacion zien we op dit moment bijna geen patienten met coronaklachten. Wel gaan we door met de voedselpakketten. Ik ben zelfs al bezig met de organisatie van het pakket voor de kerst, zodat we de mensen iets extras kunnen geven. Op dit moment ondersteunen we ongeveer 300 families met een voedselpakket elke 14 dagen.

Je kunt ons enorm helpen met een eenmalige gift. Dankjewel!

Lees bij ons nieuws de laatste updates vanuit Ecuador (bijgewerkt 08-11-2020)

Stichting La Sonrisa Naranja is de Nederlandse stichting achter een medisch centrum in El Barrio Horizontes del Fortin, een ontwikkelingswijk in Guayaquil, Ecuador.

In Ecuador Help mee De stichting

 

Facebook

© 2021 La Sonrisa Naranja