header lsn 2022

De criminaliteit is hoog in het gedeelte van Guayaquil waar Els en Gonzalo werken en het ondernemen wordt hen bijna onmogelijk gemaakt door afpersing. 

Waarom komen ze niet terug naar Nederland? horen we zo regelmatig, dat we die vraag dan maar eens gewoon aan haar stellen!

Els stelt dat het zo gewoon en simpel  niet is. Allereerst heeft ze gekozen om te werken als arts in het buitenland. Daardoor studeerde ze voor tropenarts. Dat het Ecuador werd is in eerste instantie toeval, maar door te trouwen met Gonzalo een feit. Zo konden en kunnen ze samen opkomen voor de minderbedeelden hier, wat hun passie is. Nu de drugscriminaliteit hun het werken zo moeilijk maakt, wil niet zeggen dat je daarvoor moet buigen!! Er is nog een reden om niet gewoon naar Nederland te komen: hier is 15 jaar een kliniek opgebouwd waar mensen hen vertrouwen. Gonzalo komt hier vandaan, de kinderen zijn hier geboren. Els heeft gekozen om haar land te verlaten,  maar als ze naar Nederland gaan, is dat geen eerste keus van alle vier.

Daarom hebben ze gekozen voor de stap voorwaarts in Guayaquil en bouwen ze een nieuwe vestiging. Of de criminaliteit hen niet achterhaald? De tijd zal het leren: de blik is positief en vooruit! 

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja